Žrijeb Evropske lige

Hajduk bi mogao na noge bivšem prvaku Evrope, u opticaju i regionalni okršaji

Edmir Škorić

Održan je žrijeb trećeg pretkola Evropske lige za neprvake, a u njemu su bila i dva bh. kluba.

Željezničar čeka pobjednika duel Atromitos - Dinamo Brest ako prođe Apollon, dok bi Sarajevo, u slučaju da šokira i izbaci Atalantu, igralo protiv Hapoel Haife i Hafnarfjordura.

Što se tiče klubova iz regiona, Rijeka će igrati protiv St. Gallena ili Sarpsborga, a Osijek ako prođe Glasgow Rangerse može da igra protiv Maribora ili Chikhure.

Hajduk će, ako izbaci bugarsku Slaviju, igrati protiv Rudar Velenja ili Steaue.

Partizan za potencijalnog rivala u 3. pretkolu ima Trakai, dok bi Radnički u slučaju da prođe Maccabi igrao sa pobjednikom duela Tobol - Pyunik.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Spartak će igrati protiv Sparte Prag, a ukoliko prođe čeka ga danski Brondby.

Maribor, kako smo rekli, ako prođe Chikhuru ide na pobjedniak duela Osijek - Gl. Rangers. Rudar iz Velenja igra protiv Steaue, a ako prođe dalje igrat će protiv Hajduka ili Slavije iz Sofije. Domažale sada igraju s ruskim Ufijem, a u trećem prektolu ih čeka mađarski Honved.

Utakmice trećeg pretkola igraju se 9. i 16. augusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.