Beširović: Ovdje su treninzi drugačiji nego u Radniku

Novi igrač Hajduka u procesu adaptacije

Beširović: Ovdje su treninzi drugačiji nego u Radniku

Jedan od najboljih fudbalera Premijer lige iz prošle sezone Dino Beširović je prije mjesec dana potpisao trogodišnji ugovor sa Hajdukom, u koji je stigao iz Radnika.

Povremeni reprezentativac BiH je govoreći za zvaničnu stranicu splitskog kluba istakao da njegov proces adaptacije na novi klub protiče dobro, ali da je vrlo brzo uvidio da se treninzi u Hajduku mnogo razlikuju od onih kakve je imao u Radniku.

“Super se osjećam od prvog dana dolaska. Saigrači su me odlično prihvatili, atmosfera u ekipi je na visokoj razini pa mi se nije bilo teško priviknuti. Zaista, sve pohvale svima u klubu. Treninzi su intenzivniji i teži nego u klubovima u kojima sam dosad igrao. Ali, svi dajemo svoj maksimum, od prvog do zadnjeg, kako bismo spremni dočekali kvalifikacije za Evropsku ligu i početak prvenstva", rekao je Beširović, te nastavio:

"Odigrali smo i nekoliko pripremnih utakmica u kojima smo prezentirali dobru igru i sigurno je da s optimizmom možemo dočekati prve službene utakmice”.

Dino Beširović priznaje da jedva čeka da osjeti atmosferu na Poljudu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Jedva čekam doživjeti tu atmosferu, to grotlo o kojem su mi svi pričali. Nastupio sam jednom pred 25.000 ljudi, ali ovo iščekujem od trenutka kada mi je spomenuto da postoji mogućnosti dolaska u Hajduk".

Dino Beširović je rođen u Portugalu, a u karijeri je nastupao za samo dva kluba - Priluk i Radnik iz Bijeljine.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi