Hajrović, Hodžić i Gojak briljirali

Dinamo potopio Hapoel, nevjerovatna izdanja bh. nogometaša

Edmir Škorić

Dinamo je u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka razbio Hapoel Beer Shevu s 5:0.

Modri su bili blagi favoriti, no izabranici Nenada Bjelice doslovno su "pojeli" goste Izraela i već sada možemo reći da idu u treće pretkolo, gdje ih čeka ili Astana ili danski Midtyjlland (2:1).

Počelo je golom bh. reprezentativca Izeta Hajrovića u 22. minuti, da bi Oršić na asistenciju Gojaka (golman mu odbranio udarac, pa se odbila lopta do Oršića) povisio na 2:0.

Već u šestoj minuti nastavka Ademi zabija za 3:0 i to na drugu asistenciju Amera Gojaka, a u 62. minuti Ademi je još jednom precizan za 4:0.

Armin Hodćić je u igru ušao u 70. minuti, a već u 82. minuti je na asitenciju Hajrovića postavio konačnih 5:0. Hajrović je tri minute kasnije izašao iz igre. Bh. nogometaši su večeras briljirali, a Modri već slave treće pretkolo, dok im je cilj da opet igraju u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog natjecanja.

Što se ostalih utakmica tiče, Malmo je slavio u gostima kod Cluja s 1:0, dok je PAOK s 2:1 savladao Basel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.