Utakmica za anale: 34 godine razlike između dvojice igrača istog tima

Nekadašnji Dinamovac i mlada nada japanskog fudbala

Utakmica za anale: 34 godine razlike između dvojice igrača istog tima

Spoj iskustva i mladosti - tako se često opisuju ekipe u kojima u isto vrijem igraju mlade nade i prekaljeni "lisci". Ipak, ovako drastičan primjer do sada nismo vidjeli.

Kada je prošle godine ušao u igru za Yokohama FC sa 50 godina starosti japanski fudbaler Kazuyoshi "Kazu" Miura je postao najstariji fudbaler koji je nastupio u jednom profesionalnom meču.

A u subotu je zbog ove živuće legende japanskog fudbala zabilježena još jedna nesvakidašnja situacija. Naime, 51-godišnji Miura je u subotu u susretu japanske J2 lige između njegove Yokohame i Gifua ušao u igru u samom finišu, dok je prije njega u igru u istoj ekipi ušao 16-godišnji Koki Saito.

Tako su se u visokoj pobjedi Yokohame od 3:0 u istom trenutku na terenu (u istoj ekipi) našla dvojica fudbalera između kojih je starosna razlika čak 34 godine.

Zanimljivo je da je Miura jedno vrijeme svoje karijere proveo i u našem komišiluku, u Dinamu iz Zagreba (tadašnja Croatia). Osim u domovini igrao je još i za nekoliko brazislkih velikana, australski Sydney, te Genou.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi