Turski velikan se ne šali

Fenerbahce doveo veliko pojačanje iz Engleske

S. Grebović

Nakon što je Swansea ispao iz Premier lige, krenulo je sa osipanjem igračkog kadra 'Lavudova', a posljednji koji je napustio ekipu je jedan od braće Ayew, Andre Ayew.

Novo pojačanje turskog viceprvaka dolazi iz Swansea, a riječ je o sjajnom krilnom napadaču Andre Ayewu.

Ovaj reprezentativac Gane u Istanbul iz stiže u transferu vrijednom 15 miliona eura, te nema sumnje kako će sa njim Fener pokušati doći do titule prvaka turske Super lige, prvi put od sezone 2013/2014.

"Čim je stigao poziv od Fenera nisam se ni najmanje dvoumio. Znam koliko Fenerbahce ima navijača u Istanbulu i šta znači to ime, svejstan sam veličine kluba. Predsjednik kluba i ja smo se na obostrano zadovoljstvo dogovorili jako brzo i ja iskreno jedna čekam da debitujem na Surku Saracoglou", riječi su 28-godišnjeg Ayewa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ekipa Fenerbahcea sezonu otvara 7. augusta protiv Benfice u četvrtom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.