Begović napušta Otok?

Na radaru Napolija i Fenerbahčea

Begović napušta Otok?

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački golman Asmir Begović mogao bi do kraja prelaznog roka napustiti Otok.

Za Begovića, tvrdi Daily Star, zanimaju se italijanski velikan Napoli i turski Fenerbahče. Tridesetjednogodišnji Begović, koji je u Bournemouth došao za 10 miliona funti prošlog ljta iz Chelseaja, mogao bi tako da nakon dugog niza godina ode iz Engleske.

Daily Star navodi da dvostruki prvak Italije ima prednost u trci za Begovića, kojem može da ponudi nastupe u Ligi prvaka, što bi svakako bio veliki izazov i za Begovića.

Neki izvori tvrde da je menadžer Bournemoutha Eddie Howe spreman da proda Begovića i da potraži zamjenu za bh. čuvara mreže, mada ga u klubu svi smatraju velikim profesionalcem i oduševljeni su kako je odradio proteklu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U potrazi za golmanom je i Fenerbahče, ali Napoli bi mogao da bude daleko primamljiviji, mada treba naglasiti da Napolitanci italijanskim novinarima nisu potvrdili da su zvali Begovića, koji u posljednje vrijeme nije branio na golu Zmajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi