Prijateljski meč u Dublinu

Arsenal nakon penala bolji od Chelseaja, Kolašincu 70 minuta

Arsenal je večeras u prijateljskom susretu u Dublinu porazio Chelsea nakon boljeg izvođenja penala. U regularnom dijelu bilo je 1:1. 

Oba trenera su izvela prilično jake sastave u večerašnjem meču, prije svega jer i jedne i druge uskoro očekuje zvanični početak sezone.

Trener Topnika Unai Emery na teren je između ostalog poslao Cecha, Kolašinca, Sokratisa, Mustafija, Bellerina, Mkhitaryjana, Ozila i Aubameyanga, dok je njegov kolega na klupi Chelseaja Maurizio Sarri počeo sa Luizom, Alonsom, Rudigerom, Fabregasom, Jorginhom, Pedrom, Barkleyjom i Moratom.

Chelsea je sjajno otvorio meč i poveo je već u 5. minuti, a strijelac je bio Rudiger. Samo deset minuta kasnije moglo je biti i 2:0, ali je Morata promašio penal.

Kazna za to je bila spora, ali ipak je stigla i to u 94. minuti kada je Lacazette pogodio za izjednačenje i penale.

U penal seriji se bolje snašla ekipa Arsenala koja je slavila sa 6:5, a tragičar Plavih bio je Loftus - Cheek jer je jedini promašio penal. Treba dodati da je bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao 70 minuta u ovom meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.