Ko je najuspješniji trener u vladavini Romana Abramoviča?

Jedan je daleko ispred svih

Ko je najuspješniji trener u vladavini Romana Abramoviča?

E. Škorić

Chelsea je od dolaska Romana Abramoviča promijenio dosta trenera, ali ko je od njih ostavio najveći trag?

Antonio Conte je prošle sezone osvojio Premier ligu s Chelseajem i FA Kup, a u 106 utakmica ostvario je učinak od 69 pobjeda, 17 remija i 20 poraza. To ga svrstava na treće mjesto liste najuspješnijih trenera londonskog kluba od dolaska Abramoviča i njegovih miliona ili bolje rečeno milijardi.

Drugo mjesto pripada Carlu Ancelottiju, koji je Plavce vodio od 2009. do 2011. godine i on je na Stamford Bridge također donio trofej Premier lige i FA Kupa, a u 109 mečeva ima 67 pobjeda, 20 remija i 22 poraza.

Ipak, daleko ispred svih je Jose Mourinho, koji je ovojio dva naslova Premier lige, dva liga kupa i jedan FA Kup od 2004. do 2007. godine, a u 185 mečeva je u tom periodu upisao 124 pobjede.

Mourinho je Chelsea u drugom mandatu vodio od 2013. do 2015. godine i tada je osvojio Premier ligu uz 80 pobjeda na 136 mečeva, dakle on je tri puta osvajao Premier ligu s Plavcima i apsolutni je kralj u Romanovoj eri.

Iza Mourinha, Ancelottija i Conta je Di Matteo koji je osvajao Ligu prvaka. potom Guus Hiddink, Rafael Benitez koji je također bio prvak Evrope, Avram Grant, Claudio Ranieri, Felipe Scolari i Andre Villas-Boas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo je tu još trenera, svi su imali neku svoju vrstu filozofije i igranja nogometa, ali Mourinho je definitivno ostavio najveći trag.

U Chelseaju je ukupno osvojio tri Premier lige, jedan FA Kup, tri Liga kupa i Community Shield.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi