Bugojanci doveli novo pojačanje

Simonović naslijedio Đikića na klupi Iskre

Samir Mlaćo

Rukometaši Iskre startali su sa pripremama za novu sezonu.

Bugojanci vjeruju da se mogu uključiti u borbu za Premijer ligu, a prije par dana pomalo neočekivano ostali su bez kapitena Frane Đikića koji je odlučio potpisati za novog premijerligaša Slogu Gornji Vakuf Uskoplje.

Naime, iskusni čuvar mreže u Slogi će nadoknaditi odlazak Alena Čabera, a u Iskri su brzo reagovali te doveli Filipa Simonovića, koji je prošao sve omladinske selekcije Crne Gore.

Simonović je dvije sezone za redom bio najbolji golman lige u Danilovgradu, te nastupao je i za Pelister, te Rudar, Sutjeske i Goražde.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Golmanski tandem MRK Iskra u narednoj sezoni će činiti Simonović i mladi Nedim Agić.

Prije Simonovića u Iskru je stigao i 24-godišnji Jajčanin Tibor Aganović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.