U atmosferi za pamćenje: Sloga deklasirala Iskru i trasirala put ka Premijer ligi

Sigurna pobjeda domaćih pred više hiljada navijača

U atmosferi za pamćenje: Sloga deklasirala Iskru i trasirala put ka Premijer ligi

S. Mlaćo

Veliki derbi 24. kola Prve lige Federacije BiH grupa Jug pripao je rukometašima Sloge iz Gornjeg Vakufa Uskoplja. Sloga je nadigrala bugojansku Iskru 24:13, te pokazala da je u ovom trenutku mnogo bolja momčad.

Radilo se o susretu koji je donio mnogo tenzija, a na parketu je viđen dosta kvalitetan rukomet u kojem su domaći zasluženo slavili visoku pobjedu.

Od samog početka Sloga je bila bolja, nametnula svoj tempo igre, te na krilima velike podrške i slavila važnu pobjedu. Domaći su vodili 9:5, a na pauzu otišli pri vodstvu 10:8 i činilo se da ćemo gledati neizvjesno drugo poluvrijeme.

To se ipak nije desilo i pet minuta prije kraja na semaforu je pisalo 19:11. Domaći navijači su već mogli početi sa slavljem, a njihovi ljubimci su do kraja igrali efikasno, te slavili 24:13.

Ovom pobjedom Sloga je napravila veliki korak ka plasmanu u Premijer ligi, a zaista vrijedi istaći fenomenalnu atmosferu na kojoj Slogi i Iskri mogu pozavidjeti i mnogo veći bh. klubovi, te gradovi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prva liga Federacije BiH u rukometu, grupa Jug:

MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje - RK Iskra Bugojno 24:13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi