Mladi golman karijeru nastavlja u Italiji

To se zove transfer: Iz Širokog Brijega u Sampdoriju

Jedan od najvećih golmanskih talenata u našoj zemlji Petar Zovko karijeru će nastaviti graditi u Italiji.

Odličnim karakteristikama i velikim potencijalom ovaj dosadašnji golman kadetske selekcije Širokog Brijega je zapao za oko brojnim klubovima. Javljali su se Dinamo, Red Bull Salzburg, pa i Borussia, no izbor je na kraju pao na Sampdoriju s kojom je danas zvanično potpisao ugovor.

Italijanski mediji prenose kako je 192 centimentra visoki Zovko potpisao profesionalni trogodišnji ugovor s klubom iz Genove, a prema nezvaničnim informacijama, Širokom Brijegu će na ime obeštećenja pripasti između 50 i 75 hiljada eura.

U klubu kao što je Sampdoria mladi Zovko će imati sve uslove da dodatno napreduje, a velike zasluge za transfer pripadaju i bh. agentu sa slovenačkom adresom Elvisu Bašanoviću koji je već godinama zastupljen na italijanskom tržištu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.