Odlična utakmica i četiri gola u duelu Krupe i Širokog

Remi u Krupi na Vrbasu

Odlična utakmica i četiri gola u duelu Krupe i Širokog

M. Šljivak

Krupa je u 2. kolu Premijer lige BiH dočekala Široki i na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo (2:2).

Dosta dobro prvo poluvrijeme donijelo je tri pogotka. Nakon nekoliko opasnih pokušaja na obje strane u 23. minuti Široki dolazi do vodstva. Pogrešnu procjenu golmana Markovića koristi Matić i asistira Juriću, a ovaj lagano pogađa za 0:1.

Domaći tim je do kraja prvog poluvremena dominirao. Imali su nekoliko odličnih šansi, a u 30. minuti su stigli i do izjednačenja. Lijepu akciju završio je Marjanović za 1:1.

Potom je Koljić imao zicer sa golmanom Bilobrkom koji mu brani udarac, ali u 39. minuti Krupa ipak postiže gol. Pogodio je upravo Koljić sa 11 metara za prednost od 2:1 nakon prvih 45 minuta.

Nastavak meča donosi apsolutnu dominaciju Širokog. Redale su se šanse pred golom Markovića, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

Najbolju priliku imao je Bagarić u 62. minuti. Raspalio je po lopti fudbaler gostiju, ali je lopta pogodila rašlje. Ipak, u 77. minuti napadi Širokog su se isplatili, a Marić je pogodio za poravnanje rezultata na 2:2.

Do kraja utakmice još nekoliko dobrih šansi, a u nadoknadi meča Krupa je positigla gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Krupa - Široki 2:2 (Marjanović 30', Koljić 39'p / Jurić 23'. Marić 77')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Marković, Makitan, Koljić, Dujaković, Puzigaća, Marjanović, Savić, Milanović, Maksimović, Crnov.

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, Turčin, Marić, Ćorlua, Vukoja, Jurić, Kovačić, Bagarić, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi