Trenutno je bez angažmana

Sinjski dijamant vraća sjaj u Premijer ligi BiH?

Čini se kako Zrinjski još nije završio sa dovođenjem pojačanja za novu sezonu.

U ljetnom prijelaznom roku Plemići su u svoje redove doveli nekoliko nogometaša, međutim i dalje su aktivni na tržištu, a među onima koji se nalaze na meti aktuelnog bh. prvaka je i Ante Vukušić.

Najbolje dane igračke karijere Vukušić je proveo u Hajduku. Ipak, od odlaska sa Poljuda na ljeto 2012. godine ni u jednom klubu za koji je igrao nije se pretjerano proslavio, a stari sjaj bi mogao vratiti u Zrinjskom čiji su čelnici pokazali interes za njegovo dovođenje.

Tragom informacija koje su se pojavile u javnosti kontaktirali smo i samog Vukušića. Da je razgovarao sa Zrinjskim nije demantovao, ali je svejedno bio tajnovit.

"Zrinjski? A ne znam šta bih vam rekao. Ima poziva, zovu me sa svih strana, no još ne znam ništa", kazao je Vukušić za SportSport.ba.

Posljednji angažman Vukušić je imao u Poljskoj gdje je igrao za Olimpiju Grudziadz.

"U Poljsku sam otižao da se malo vratim u život. Imao sam u proteklom periodu problema sa povredama, znao sam mjesecima pauzirati, a kada je tako svakom klubu je bilo strah uzeti me. Niko nije htio riskirati. Cilj mi je bio otići u zdravu sredinu i ponovo krenuti ispočetka", istakao je Vukušić.

Vukušić je pored Hajduka i Olimpije Grudziadz kroz karijeru još igrao za Pescaru, Lausanne Sport, Waasland Beveren, Greuther Furth i Tosno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.