"Slišković je želio jedno, ja drugo, a u Želji nisam htio sjediti na klupi"

Dragulj bh. nogometa korača ka visinama

"Slišković je želio jedno, ja drugo, a u Želji nisam htio sjediti na klupi" · Intervju

S. Mlaćo

Sa samo 20 godina Nardin Mulahusejnović u svojoj igračkoj karijeri postigao je što veliki broj nogometaša iz naše zemlje sigurno neće za cijelu karijeru.

Ovaj visoki napadač ponikao je u Bratstvu iz Gračanice, a mali je broj onih koji znaju da je jedan dio karijere proveo i u FK Željezničaru, doduše omladinskom pogonu Plavih sa Grbavice. Nije se naigrao, ali to ga nije pokolebalo. Da jeste sada bi vjerovatno pričali o velikom talentu koji nije dočekao svojih pet minuta, te se okrenuo nekom drugom poslu, daleko od stadiona.

Mulahusejnović je nastavio raditi, bio je još uporniji, a kao nagrada došao je poziv mostarskog Zrinjskog.

Brzo je Blaž Slišković prepoznao kvalitete Mulahusejnovića, ali je mladi napadač na svoju incijativu nedugo tazim odlučio otići na posudbu u GOŠK. Poznato je mladi igrači ne žele na posudbe, mnogi razmišljaju da je bolje biti 30-ti igrač Željezničar ili Zrinjskog, a ne među 11 u redovima 'nekog tamo' GOŠK-a, međutim Mulahusejnovićev primjer je svakako dokaz da svi koji tako razmišljaju mnogo griješe.

Ovog ljeta  Mulahusejnovićz je stigla ponuda koja se ne odbija. Slovenski Maribor nije birao način da ga dovede i vrlo brzo ovaj 20-godišnjak potpisao je četverogodišnji ugovor.

Za SportSport.ba je otvoreno govorio o odnosu sa Blažom Sliškovićem, prisjetio se dana u Bratstvu, kao i u kadetima Željezničara, te otkrio kako je zadovoljan u Mariboru.

"U Mariboru je sve zaista odlično. Klub je na evropskom nivou u svakom pogledu, svi momci su veoma korektni, kao i cijeli stručni štab. Nemam nikakvih problema, na meni je samo da treniram i radim", priča Mulahusejnović na početku razgovora za SportSport.ba.

Vjerovao je u sebe od prvog treninga, od prve utakmice i to vidi kao vodilju ka uspjehu.

"Upravo tako. Radio sam mnogo, velika je stvar kada iz jedne male sredine nešto napravite. Tek sada vidim u velikom klubu kako to sve izgleda, a ja sam dosta radio individualno, te vidim da bez toga zaista ne možete napraviti ništa. Porediti početke i sada Maribor je nemoguće, jer je razlika između klubova velika".

2015. godine stigao je u Željezničar. Kao kadet obukao je dres Plavih, ali nije se snašao i vratio se kući. Ne krivi nikoga za to, kao pravi sportista digao je glavu i nastavio sa još boljim radom.

"U Željezničaru sam bio kao član kadetske selekcije. Igrao sam na poziciji veznog nogometaša, nisam se dovoljno uklopio i nisam želio da budem tu na klupi jer sam vidio da mnogu puno više. Otišao sam da se razvijam tamo gdje ću to moći".                                                       

Dolazak u Zrinjski bio je prvi veliki transfer za Mulahusejnovića. Golobradi mladić stigao je u žestoku konkurenciju prvaka zemlje.

"Kada mlad igrač iz niže lige dolazi u tako veliki klub naravno da ne može odmah igrati. Ipak, šef Blaž Slišković me pohvalio i stavio u ekipu odmah po dolasku, prepoznao je moj potencijal i odigrao sam tih nekoliko minuta u pretkolu Lige prvaka. Tada niko nije znao za mene, on mi je pružio prve minute i dao šansu da debitujem. Poslije nije bilo prostora za mene, pa sam odlučio da idem na posudbu jer sam vjerovao u sebe. To je svakako mač sa dvije oštrice za svakog mladog igrača jer ako se na toj posudbi ne pokažete možda će reći i da niste za toga. Hvala Bogu to se na kraju isplatilo, a zanimljivo da klub nije htio da idem na posudbu, kao ni šef Slišković koji je želio da ostanem i da se borim za svoje mjesto. Ja sam već ranije donio tu odluku i išao sam do kraja u toj namjeri. Hvala Bogu pokazao sam svoje kvalitete u GOŠK-u i to je bilo lijep period za mene. Hvala i šefu Feđi Dudiću koji je zaista korektan i maksimalno je posvećem svom poslu. Napredovao sam kod njega i riječi hvale ću uvijek imati kada se spomene njegove ime".

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U Mariboru ima sve uslove za daljnji napredak. Njegovo je sada da samo razmišlja o treninzima i utakmicama, stvari koji je proživljavo na početku karijere u Mariboru sigurno nikada neće.

"Upravo tako. Sada je ovdje druga priča. Razmišljam samo o fudbalu, siguran sam da mogu još napredovati i sada čekam svoju šansu. Sve je dugačije u odnosu na BiH, ovdje svako ima svoj život. Što se tiče saigrača sa svima imam sjajan odnos, a naravno najviše se družim sa Pirićem i Mešanovićem. Oni mi mnogo pomažu, a zahvaljujem se puno i svom menadžeru Admiru Husariću koji je odabrao najbolje za mene , kako sada tako i od samog početka naše saradnje", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba mladi bh. reprezentativac i napadač slovenskog Maribora Nardin Mulahusejnović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi