Spektakl na Koševu, Zrinjski na Malti, teška misija Želje u Nicosiji
Tri bh. predstavnika igraju revanše 2. pretkola Evropa lige, a najteži posao mogao bi imati Željezničar.

Revanš susreti 2. pretkola Evropa lige

Spektakl na Koševu, Zrinjski na Malti, teška misija Želje u Nicosiji

Bh. predstavnici Sarajevo, Željezničar i Zrinjski večerašnjim revanš susretima drugog pretkola Evropa lige nastavljaju evropski put ovog ljeta.

U prvim utakmicama desilo se baš suprotno od onoga što je bilo za očekivati - najviše je pokazala ekipa Sarajeva koja je imala pred sobom najtežeg rivala, Atalantu.

Tim sa Koševa je odigrao veoma hrabru utakmicu te se nije predavao čak ni kod rezultata 2:0 za domaću ekipu i na kraju je uspio da izvuče remi - 2:2! To je svakako rezultat koji izabranicima Husrefa Musemića daje za pravo da se nadaju kako mogu napraviti senzaciju i proći dalje.

"Atalanta je favorit, to stoji, ali imamo rezultat koji nam daje pravo da se nadamo. Motiva neće nedostajati ni igračima. Mi smo ekipa koja svakome može postići pogodak, to smo pokazali, no pitanje je koliko možemo zaustaviti protivnika kada izgubimo loptu. Na kraju će pobijediti pamet, odnosno ko bude više koncentrisan, disciplinovan...", rekao je između ostalog na jučerašnjoj press konferenciji trener Bordo tima Husref Musemić.

Njegov koelga na klupi Atalante Gian Piero Gasperini je poručio da je prvi meč puno pomogao njemu i igračima da vide kakav je tim Sarajevo.

"Prva utakmica je bila korisna da saznamo više o našem protivniku. Sutra moremo izbjeći greške koje smo pravili prošlog četvrtka. Moramo odigrati dobro da bismo se kvalifikovali u narednu rundu... Po mom mišljenu rezultat prve utakmice ne odražava ono što se dešvalao na terenu, ali jasno je da sutra moramo pobijediti. Moramo postići barem dva gola. Utakmica protiv Sarajeva će biti teška, ali mislim da imao priliku proći u narednu rundu", istakao je Gasperini.

Večerašnji spektakl na Koševu počinje od 20 sati i 15 minuta.

Prije Sarajeva na teren će izaći i Zrinjski i Željezničar. Plemići su razočarali u prvom susretu Pod Bijelim brijegom protiv Vallette sa Malte jer su odigrali samo 1:1, tako da će večeras na gostujućem terenu morati tražiti pobjedu i prolaz dalje. Naravno, bh. šampionu bi odogovarao i remi sa više golova, ali u svakom slučaju je sigurno da mora postići barem jedan gol. Inače, ovaj meč počinje od 18.00 sati.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kada je u pitanju Željezničar, on svoj revanš protiv Apollona igra od 19.00 sati i možda će imati najtežu misiju od sva tri bh. predstavnika. Plavi su prošlog četvrtka na Grbavici izgubili sa 2:1 i večeras moraju postići barem dva gola kako bi izborili najmanje produžetke.

"Mogu kratko reći da me impresionirala ekipa Apollona, ekipa je najavila pobjedu i impresivno je ostvarila. Što znači da ćemo mi morati u mnogim segmentima da popravimo igru i da pokušamo da što prije pariramo jednoj ovakvoj ekipi. Znamo Apollon, iskusna ekipa, imat ćemo težak zadatak, ali s obzirom na renome Željezničara posebno u nekim iskustvima u Evropi, moramo voditi računa o ugledu. Želimo na najbolji mogući način prezentovati klub", rekao je na jučerašnjoj press konferenciji trener Željezničara Milomir Odović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hercegbih
MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA....PODRSKA ZA SARAJEVSKU RAJU..SRETNO VECERAS BRACO... SVINJSKI NEK GA PUSI...LAGANO...LINIJU SUNETA
23 14
E.Car
Zrinjskom je najlakše realno. Na Koševu će biti lijepo prije utakmice, iako sam navijač želje, volio bih da bude lijepo i poslije utakmice. Jer ako oni prođu atalantu a mi njih pobijedimo to znači da smo i mi bolji od atalante. Želju su svi otpisali već a tad je najopasniji. Volim te željo
11 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi