Barca i Everton postigli dogovor

Mina u avionu za Englesku, ali Joseove oči neće ga vidjeti na Old Traffordu

Edmir Škorić

Kolumbijski defanzivac Yerry Mina definitivno odlazi iz Barcelone i po svemu sudeći karijeru nastavlja u Engleskoj.

Mina je imao zapažene nastupe na Svjetskom prvenstvu, ali unatoč tome, Barcelona je odlučila da ga proda, pošto Ernesto Valverde smatra da je njegov zadnji red svejedno kvalitetno i dobro popunjen.

Iako se u jednom trenutku već "ozvaničio" Minin odlazak u United, Jose Mourinho ga neće gledati na Tetatru snova. Zapravo, vjerovatno i hoće, ali ne u dresu Crvenih vragova.

Daily Mail je jutros objavio kako je Everton postigao dogovor s Barcelonom o transferu Mine u vrijednosti od 28.4 miliona funti. On je u januaru stigao u Barcelonu, no nakon što je odigrao samo šest mečeva i osvojio La Ligu i Copa del Rey, mora da ide dalje.

Nakon Lucasa Dignea, Richarlisona i Joaa Virginija, Mina je četvrto veće pojačanje Karamela ovog ljeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.