Hrvatska nogometna liga, 3. kolo:

Dinamo rutinski protiv Slaven Belupa, Hodžić strijelac

Nakon što su prije nekoliko dana pobijedili Astanu u Ligi prvaka, nogometaši Dinama su se vratili takmičenju u HNL-u.

Dinamo je danas na Maksimiru u okviru 3. kola domaćeg prvenstva savladao Slaven Belupo rezultatom 2:1, a jedan od strijelaca u pobjedi "modrih" bio je naš reprezentativac Armin Hodžić.

Do vodstva Dinamo je stigao u 19. minuti, i to kada je Hodžić u petercu sjajno primio loptu Kadziora, okrenuo se i zabio pored Markovića za 1:0.

Uspjeli su domaći da do odlaska na odmor povećaju vodstvo na 2:0. Kadzior je ubacio u kazneni prostor, a lopta je nakon silnog odbijanja stigla do Leškovića koji to nogom zakucava u mrežu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prednost Dinama od 2:0 bila je na snazi sve do samog finiša utakmice, tačnije do 90. minute, kada je Slaven Belupo smanjio vodstvo preko Bogojevića. To je ujedno bio i posljednji gol na meču.

Hodžić je odigrao cijeli susret za Dinamo, Menalo je priliku dobio početkom drugog poluvremena, a Gojak u 76. minuti. Hajrović je ovoga puta bio na klupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.