Raspored nove sezone NBA lige

James za Lakerse debituje protiv Nurkića, Musa putuje u Detroit

Endin Čaušević

Ljubitelji košarke s velikim nestrpljenjem očekuju početak nove sezone NBA lige koja starta 16. oktobra utakmicom Golden State Warriorsa i Oklahoma City Thundera.

NBA je objavio danas raspored nekoliko utakmica za narednu sezonu koja će početi 16. oktobra. Mnogi s nestpljenjem očekuju na sceni da vide LeBrona Jamesa koji je napustio Cleveland Cavalierse na kraju sezone i odlučio je karijeru nastaviti u LA Lakersima.

Zanimljivo da će James za Lakerse debitovati 17. oktobra kada će igrati u Portlandu protiv Trail Blazersa koje će u narednoj sezoni predvoditi bh. košarkaš Jusuf Nurkić. Ova utakmica će sigurno biti u centru pažnje širom svijeta.

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa je ljetos pojačao Brooklyn Netse koji su ga izabrali na draftu. Musa bi za svoj novi tim u NBA ligi trebao da debituje 17. oktobra kada će igrati u gostima protiv Detrois Pistonsa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.