Netsi gomilaju igrače na pozicijama dva i tri: Stiže nova konkurencija za Musu!

Potpisuju i Mitcha Creeka

Netsi gomilaju igrače na pozicijama dva i tri: Stiže nova konkurencija za Musu!

M. Šljivak

Brooklyn Netsi angažovali su još jednog igrača na pozicijama dva i tri.

Novi član tima iz New Yorka postaće Australac Mitch Creek (26, 196cm), koji je prethodnih osam godina nosio dres Adelaide 36ersa, dok je proteklih nekoliko mjeseci igrao za njemački Gottingen.

Creek igra na pozicijama dva i tri, te će biti konkurencija našem Džananu Musi, a dovođenjem 26-godišnjeg Australca ovaj tim je nagomilao veliki broj igrača na ovim pozicijama.

Prije nekoliko dana potpisali su Teha Pinsona, a tu su još pored Muse Caris LeVert, Joe Harris, Rondae Hollis-Jefferson, Treveon Graham, Allen Crabbe, kao i DeMarre Carrol i Jared Dudley, a na trici može igrati i Rodions Kurucs.

Zaista neshvatljive odluke Netsa da angažuju toliki broj igrača na pozicijama dva i tri i Džananu Musi slijedi zaista velika borba za minute u prvoj NBA sezoni.

Mitch Creek je u Bundesligi ubacivao 12 poena po meči, dok je u posljednjoj sezoni u prvenstvu Australije imao 15 poena i šest skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi