Koliko Musa može u NBA? Sve će ovisiti o njegovoj dosljednosti

William Snell za Nothinbutnets.com

Koliko Musa može u NBA? Sve će ovisiti o njegovoj dosljednosti

E. Škorić

Koliko može napraviti Džanan Musa u NBA ligi? To je pitanje koje sve nas zanima, ali na odgovor se mora pričekati određeno vrijeme.

Međutim, William Snell za Nothinbutnets.com piše kako 19-godišnji Musa itekako ima perspektivu, ali i određene slabosti. Uspije li ih sakriti, mogao bi da ispiše historiju.

Prošle sezone u Cedeviti je imao prosjek od 12.3 poena, 3.5 skokova u 23.1 minuta po utakmici, a šut mu je na 47 posto.

Dok se prilagođava novom načinu života u Brooklynu, iza sebe ima prave trenere, članove tima i sve uslove da postane bitan u budućnosti NBA lige. Na čemu se zasniva Musina šansa da uspije u NBA? Snell tvrdi da je to - dosljednost.

Njegove slabosti se vrte oko dosljednosti. Pitanje je može li Musa biti čvrst i mentalno i fizički i to će biti odlučujući faktor o njegovom igranju na NBA parketima.

"Musa igra s nevjerovatnom količinom strasti, toliko da je zbog toga izazvao više emocionalnih problema u jednoj utakmici. Musa je bio atletsko čudo u Hrvatskoj, ali u NBA je tek osrednji sporista. Morat će dobro da radi ovog ljeta da nadoknadi nedostatak eksplozivnosti", napisao je Snell.

"Ipak, s druge strane, može da šutira sa svih pozicija i jedno je sigurno - kada uspije u Barclays Centru, neće se plašiti velike pozornice i jakih svjetala. Zbog svega, Musa je odličan igrač za pick-and-roll i već vidim kako to odlično radi sa Carisom LeVertom i D'angelom Russellom", zaključio je u svojoj kolumni za Nothinbutnets.com.

Musa je mlad i sigurno da je pred njim puno vremena, može da postane zvijezda američke košarke, ali za to trebaju godine mukotrpnog rada i usavršavanja. 

Top Komentari

SEIKO
Ima da mu crnje ispeglaju grbu na leđima.
5 12
mesut10
Nadam se da ce dobiti priliku za igru pa sta bude...
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti