Meč se igra 28. oktobra

Na rubu bizarnog: Tottenham nema gdje ugostiti Manchester City

Endin Čaušević

Iz Tottenhama su danas potvrdili da njihov novi stadion neće biti spreman za novu sezonu Premiershipa, te da će ovaj tim do kraja godine igrati na Wembleyju.

U Tottenhamu su bili sigurni da će stadion biti spreman do 15. septembra i utakmice protiv Liverpoola, ali to neće biti slučaj. Stadion još uvijek nije završen, a igrači Tottenhama bit će primorati da igraju na Wembleyju do kraja ove godine, te da se nadaju da će stadion biti što prije završen.

Međutim, za londonski klub se pojavio još jedan neočekivan problem. Tottenham 28. oktobra treba ugostiti Manchester City, ali sada je nepoznanica gdje će se ova utakmica igrati jer je Wembley već bukiran za taj dan. Tog dana na Wembleyju se igra NFL okršaj Philadelphije Eaglesa i Jacksonsville Jaguarsa.

Prema pisanju engleskih medija FA bi mogao donijeti odluku da se utakmica igra na Etihadu, te da City bude domaćin, a da se naredni meč Tottenham vodi kao domaćin. Ipak, zvaničnih informacija oko ovog problema za Tottenham još uvijek nema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.