Ogromni problemi za Tottenham zbog novog stadiona

Moraju igrati na Wembleyju

Ogromni problemi za Tottenham zbog novog stadiona

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama u subotu igraju protiv Fulhama utakmicu drugog kola Premiershipa na Wembleyju, a narednog mjeseca je zvanično trebao biti otvoren novi stadion.

Tottenham je prošlu sezonu domaće utakmice igrao na Wembleyju jer im se gradio novi stadion, a svi su bili sigurni da će novi stadion biti otvoren početkom nove sezone. Prvi domaći meč Tottenham igra u subotu protiv Fulhama i od ranije se zna da će se igrati na Wembleyju, a debi na novom stadionu trebao je biti 15. septembra protiv Liverpoola.

Prema pisanju engleskih medija Tottenham je tražio od FA da dozvole da se meč s Liverpoolom igra na Wembleyju. Iz londonskog kluba su potvrdili da novi stadion najvjerovatnije neće biti spreman do početka 2019. godine što znači da će do kraja ove godine domaće utakmice igrati na Wembleyju.

"Tottenham je odlučio da će veliki broj utakmica Premiershipa kao i grupnu fazu Lige prvaka igrati na Wembleyju. Ipak, još uvijek se nadaju da će White Hart Lane biti spreman veoma brzo", poručili su iz FA.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi