Trijumf tima sa Pecare

Matić u nadoknadi donio pobjedu Širokom u Doboj Kaknju

Midhat Šljivak

Široki je pobijedio kao gost Mladost sa 0:1 u 5. kolu Premijer lige BiH.

Nije meč u Doboj Kaknju ponudio previše uzbuđenja, ali gosti su na kraju stigli do tri boda golom u nadoknadi meča.

Otvoreno se igralo sa obje strane u prvom poluvremenu, a gosti su bili bolji tim.

Prvu šansu za promjenu rezultata su imali u devetoj minuti. Odlično je ubacio Ćorluka sa desne strane, Jurić je sam na sedam metara od gola, ali loptu šalje preko prečke.

Novu šansu gosti propuštaju u 19. minuti. Čabraja je sam pred Bukvićem, a golman Mladosti sjajno brani i spašava svoj tim.

Prijetila je potom Mladost iz prekida. Abid Mujagić se nije snašao nakon ubačaja iz kornera i sa dva metra ne uspijeva najbolje zahvatiti loptu.

Do kraja prvog dijela Begonja je u odličnoj šansi, no Bukvić je ponovo sjajan na golu domaćih i spašava svoj tim i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Prvu priliku u nastavku meča propušta Mladost. Guzina je fantastično prošao po lijevoj strani, uposlio je Asanija, a fudbaler domaćih iz odlične pozicije šutira neprecizno.

Potom je uslijedio period veoma dosadne utakmice. Igralo se dosta čvrsto i nije bilo pravih šansi sa obje strane.  Ipak, u nadoknadi meča Matić pogađa nakon kornera za pobjedu Širokog od 0:1.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Mladost - Široki 0:1

MLADOST: Bukvić, Diallo, Guzina, Delić, Sadiković, Bojo, Asani, Pandža, Mujagić, Mišić, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Ćorić, Čabraja, Ćorluka, Vukoja, Jurić, Kovačić, Begonja, Bagarić, Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.