Bojo postigao prvijenac i odveo Mladost do remija: Nije nam mjestu na dnu tabele

Šabić ga 'gurnuo u vatru', a on mu se odužio pogotkom

Bojo postigao prvijenac i odveo Mladost do remija: Nije nam mjestu na dnu tabele

S. Mlaćo

Mladost je jučer u Krupi nakon prvih 45 minuta gubila 2:0, te bila pred novim porazom. Djelovali su gosti bezidejno, ali nisu se predavali.

Nermin Šabić je odlučio sve karte gurnuti u napad, pa je šansu u 67. minuti dobio i Petar Bojo. Samo tri minute kasnije Bojo je matirao Jovana Kutića i nagovijestio da bi Mladost mogla bar do jednog boda.

Zanimljivo da je ovo bio prvijenac za napadača koji je ovog ljeta u Doboj kod Kaknja stigao iz NK Vitez.

"Utakmicu smo otvorili loše i svi su očekivali da ćemo upisati novi poraz. Ipak, zbili smo redove i dokazali da smo ekipa u pravom smisli te riječi i da možemo svakome pomrsiti račune", priča Bojo.

Njegov ulazak probudio je ekipu.

"Trener Šabić se odlučio na izmjene što se na kraju pokazalo kao pravi potez. Naravno da mi je drago što sam svojim ulaskom dao pozitivnu energiju, a najmanje je bitno ko je postigao pogodak. Bitno je da smo se vratili u utakmicu, te u drugom poluvremenu pokazali da nam da nije mjesto na tabeli na kojem se trenutno nalazimo. Prvijenac mi puno znači, a značio je i za ekipu jer smo se digli i na kraju došli do boda".

Priznaje da je u Doboj Kaknju primljen na sjajan način.

"Za sada je sve super i stvarno sam zadovoljan. Naravno da očekujem veću minutažu kao svaki igrač, te mislim da će mi jučerašnji gol podignuti samopouzdanje, te povjerenje kod trenera".

Mladost je na posljednjem mjestu sa samo dva boda te se pobjeda u narednom kolu nameće kao imperativ. Ipak, neće biti nimalo lako, s obzirom da će se na drugoj strani naći ekipa Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dolazi nam ekipa Širokog Brijega i svi znamo da su oni sjajnoj formi. Od današnjeg treninga već smo se okrenuli prema toj utakmici i svjesni smo da ćemo morati dati maksimum ukoliko želimo do pozitivnog rezultata", dodao je 20-godišnji Bojo, nekadašnji juniorski, te potencijalni mladi reprezentativac BiH.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi