Revanš susreti 3. pretkola Evropa lige

Noć prepuna sjajnih utakmica: Feyenoord i Zenit u nemogućim misijama, regionalni timovi imaju šansu

Širom Evrope danas će se igrati revanš utakmice 3. pretkola Evropa lige.

Čak 36 susreta moći će da prate fudbalski sladokusci u periodu od 16.00 do pola sata prije ponoći, a na kraju će 18 pobjedničkih timova izboriti plasman u play-off.

Pred nama je veliki broj zanimljivih utakmica, a pokušat ćemo nabrojati neke od onih koje ne bi trebali propustiti. Svakako da će za početak biti vrlo zanimljiva utakmica Žalgirisa i Seville. Španska ekipa je slavila u prvom meču sa 1:0 na domaćem terenu, pa je Žalgiris tim rezultatom svakako sebi ostavio nadu da može proći dalje. Ovaj susret počinje od 19.00 sati.

U istom terminu će Zenit St. Petersburg pokušati isprati gorak ukus u ustima nakon prošlosedmičnog debakla u Minsku od Dinama (4:0). 45 minuta kasnije na teren će i turiski Bešiktaš koji gostuje kod austrijskog Linza i tamo nosi prednost od 1:0. Poslije toga igrat će i fudbaleri Atalante i to kući protiv Hapoela iz Haife. Italijanska ekipa je u prvom meču pregazila rivala i slavila sa čak 4:1 u gostima.

Od 20.00 sati će na teren i bh. prvak Zrinjski koji će pokušati nadoknaditi minus od jednog gola protiv Ludogoretsa, a nešto teži zadatak će imati slovenski Maribor koji 'ganja' dva gola minusa protiv Glasgow Rangersa. U pola 9 će na teren i ekipa Hajduka iz Splita koja je prošle sedmice odigrala samo 0:0 protiv rumunskog FCSB-a, pa će imati vrlo težak zadatak na gostovanju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Baš u tom terminu na teren će i Feyenoord koji je u prvom meču pregažen u gostima kod Trečina (4:0). Do kraja dana će vjerovatno najzanimljivija biti utakmica između Burnleyja i Basaksehira. U prvom meču u Turskoj nije bilo golova.

Svemu dodajmo da će od regionalnih timova na teren još Rijeka koja igra protiv Sarpsborga i Partizan protiv Nordsjaellanda. Hrvatski tim ima 1:1 sa gostovanja iz prvog meča, dok je tim iz Humske slavio u Danskoj sa 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.