Nova epizoda dokumentarca o Građanima

Ništa nije uzdrmalo City kao poraz od Uniteda prije nekoliko mjeseci

E. Čaušević

Manchester City je prošle sezone dominantno došao do titule prvaka Engleske, ali su u samom finišu doživjeli poraz od gradskog tivala Manchester Uniteda (3:2) što je žestoko uzdrmalo igrače ovog kluba.

City i United su u finišu prošle sezone igrali na Etihadu, a Građanima je bila potrebna pobjeda da osiguraju titulu. Izabranici Pepa Guardiole su briljirali u prvom poluvremenu i imali vodstvo od 2:0, ali na kraju su bili očajni u nastavku meča i United je preokretom slavio sa 3:2.

U novom Amazon dokumentarcu "Sve ili ništa: Manchester City" govori se upravo o porazu protiv Uniteda. Pep Guardiola je pred početak meča rekao da njegov tim mora igrati za Davida Silvu koji je proživljavao teške porodične probleme i nije bio uz ekipu. Iako je krenulo sve odlično na kraju je završilo katastrofalno.

Situacija u svlačionici je bila paklena, a fudbaleri su tražili mnogo izgovore za poraz. Najglasniji bio je Deph koji je psovao i nije mogao da vjeruje da je United pobijedio. Neki su dodali da su već umorni što je ponukalo Pepa Guardiolu da se oglasi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada izgubiti utakmicu svi pomisle kako nisu dovoljno trčali. To je sra*e momci. To uopšte nije poenta. Ne trebate sebe kriviti jer imamo zaista dobru sezonu. Fudbal je komplikovan i ponekad nepravedan. Morate biti na svom nivou do kraja jer nam nedostaje tako malo da to završimo. Da biste to uradili morate biti profesionalci i izdignuti se iznad svega", rekao je Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.