Pep nije želio da njegovi igrači odustaju

Pep igračima na 16 bodova prednosti: "Umorni ste? Je***e se, niste još prvaci!"

Edmir Škorić

"Kada trenirate loše, onda igrate loše. Ako radite kao zvijeri na treninzima, onda tako i igrate", rekao je Pep Guardiola jednom prilikom.

Guardiolina filozofija igre je briljantna, svi uživamo u partijama njegovih ekipa i na oko to izgleda jako lagano i jednostavno. Ali igrači koji rade svakodnevno pu uputstvima katalonskog stručnjaka znaju da je iza svega puno znoja i napora.

U dokumentarnom filmu u kojem je Manchester City predstavio nevjerovatnu prošlu sezonu ima dosta zanimljivih inserata, a između ostalog i neke dosad ne objavljene snimke s treninga.

Na jednom od njih Pep je pobijesnio jer su mu igrači djelovali umorno.

"Umorni smo? Je**te se! Niste umorni ako želite da budete prvaci", vikao je Guardiola na igrače.

Zanimljivo da je snimak u trenutku kada je City imao 16 bodova prednosti, mada Guardiola nije odustajao od filozofije. Tražio je od igrača potpunu posvećenost u svakom djeliću treninga i na kraju je stigla nagrada u vidu duple krune sezonu kasnije.

"Oni (Chelsea, op.a) su prvaci, ne mi. Oni idu u Manchester, mi u Stoke. Nismo još prvaci", govorio je Pep.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo da je objavljeni film o uspjesima Cityja komentarisao i menadžer gradskog rivala Manchester Uniteda Jose Mourinho, rekavši da "možeš snimiti film, ali ne možeš kupiti klasu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.