Ništa nije uzdrmalo City kao poraz od Uniteda prije nekoliko mjeseci

Nova epizoda dokumentarca o Građanima

Ništa nije uzdrmalo City kao poraz od Uniteda prije nekoliko mjeseci

E. Čaušević

Manchester City je prošle sezone dominantno došao do titule prvaka Engleske, ali su u samom finišu doživjeli poraz od gradskog tivala Manchester Uniteda (3:2) što je žestoko uzdrmalo igrače ovog kluba.

City i United su u finišu prošle sezone igrali na Etihadu, a Građanima je bila potrebna pobjeda da osiguraju titulu. Izabranici Pepa Guardiole su briljirali u prvom poluvremenu i imali vodstvo od 2:0, ali na kraju su bili očajni u nastavku meča i United je preokretom slavio sa 3:2.

U novom Amazon dokumentarcu "Sve ili ništa: Manchester City" govori se upravo o porazu protiv Uniteda. Pep Guardiola je pred početak meča rekao da njegov tim mora igrati za Davida Silvu koji je proživljavao teške porodične probleme i nije bio uz ekipu. Iako je krenulo sve odlično na kraju je završilo katastrofalno.

Situacija u svlačionici je bila paklena, a fudbaleri su tražili mnogo izgovore za poraz. Najglasniji bio je Deph koji je psovao i nije mogao da vjeruje da je United pobijedio. Neki su dodali da su već umorni što je ponukalo Pepa Guardiolu da se oglasi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada izgubiti utakmicu svi pomisle kako nisu dovoljno trčali. To je sra*e momci. To uopšte nije poenta. Ne trebate sebe kriviti jer imamo zaista dobru sezonu. Fudbal je komplikovan i ponekad nepravedan. Morate biti na svom nivou do kraja jer nam nedostaje tako malo da to završimo. Da biste to uradili morate biti profesionalci i izdignuti se iznad svega", rekao je Guardiola.

Image: Amazon/Manchester City

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi