Džeko je sjajno otvorio novu sezonu i u Torinu je u 89. minuti spektakularno pogodio za prva tri boda Rome (Foto: EPA)

Edin ima ponudu da ostane

La Repubblica: Roma spremila novi i bolji ugovor za Džeku

Edmir Škorić

Bosanskoercegovački napadač Edin Džeko (32) mogao bi uskoro dobiti poboljšani ugovor u Romi.

Džeko je sezonu otvorio sjajnim golom u pobjedi nad Torinom (1:0) i čini se da će i ove sezone biti glavna uzdanica u timu Eusebija Di Francesca, pa nije ni čudo što na Olimpicu žele da ga zadrže na duže staze.

Bh. napadač po trenutnom ugovoru zarađuje četiri i po miliona eura po sezoni, ali La Repubblica tvrdi kako će Roma ponuditi novi i poboljšani ugovor za našeg asa.

Navodno će Džeko dobiti povećanje na pet miliona eura po sezoni, a vidjet ćemo ima li želju Dijamant da ostane u Rimu i duže od trenutnog ugovora koji vrijedi do ljeta 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo da je u januaru Edin bio nadomak Chelseaja, no na kraju je odbio poziv iz Londona i to se ispostavilo kao jako dobar potez, pošto je nakon toga igrao polufinale s Romom i postao je omiljeni igrač na Olimpicu.

On je u Romu stigao 2015. godine iz Manchester Cityja, prvo na posudbu, a onda je otkupljen njegov ugovor za 11 miliona eura. Od tada je za Vučicu u 130 takmičarskih mečeva zabio 74 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.