Da li je moguće? De Rossi će biti žestoko kažnjen zbog kapitenske trake

Promijenili pravila u Seriji A

Da li je moguće? De Rossi će biti žestoko kažnjen zbog kapitenske trake

Endin Čaušević

Roma je jučer na gostovanju sa minimalnih 1:0 pobijedila Torino u prvom koju nove sezone italijanske Serije A.

Vučica je do pobjede stigla u samom finišu utakmice kada je fantastičan gol postigao Edin Džeko. Roma je bila mnogo bolji protivnik, no činilo se da će Torino uspjeti da osvoji bod u prvom kolu. Ipak, na scenu je tada stupio sjajni Džeko.

Međutim, italijanski mediji danas su se okrenuli nešto lošijim vijestima za Romu. Navodno, kapiten ovog kluba Daniele De Rossi će biti žestoko kažnjen jer ne poštuje pravila Serije A. Naime, nedavno je donesena odluka da kapiteni svih ekipa moraju nositi iste kapitenske trake.

De Rossi se oglušio na ovo pravilo i umjesto bijele kapitenske trake na kojoj piše samo "kapiten" on je jučer nosio crvenu kapitensku traku. Zvuči bizarno, ali će rukovodstvo Serije A sigurno kazniti kapitena Rome jer ne poštuje pravila koja su uvedena prije nekoliko dana.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Zestoka kazna od 2500 eura koje on zaradi dok prdne.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi