(Foto: EPA)

Čileanac sasvim iskren

Vidal prozvao Real: Sa VAR-om bih imao dvije titule Lige prvaka više, a Real dvije manje

Midhat Šljivak

Novi igrač Barcelone Arturo Vidal direktno je prozvao madridski Real u razgovoru za Mundo Deportivo.

Vidal je i prethodnih mjeseci bio žestok kritičar Kraljeva. Konstantno je na društvenim mrežama prozivao ovaj klub za kojeg je tvrdio da je miljenik UEFA-e i da zbog toga osvajaju trofeje Lige prvaka.

Sada kada je najavljena upotreba VAR-a od četvrtfinala najelitnijeg takmičenja na svijetu, Vidal se oglasio i tvrdi da bi uz VAR imao dvije titule Lige prvaka više, jer smatra da su sudije favorizovale Real u duelima protiv Bayerna prethodnih godina.

"Da smo imali VAR, Bayern bi imao dva trofeja Lige prvaka više, a Real dva manje", jasno je poručio Vidal i otkrio je ambicije u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim ovdje osvojiti apsolutno sve. Naravno, najviše želim osvojiti Ligu prvaka, ali ciljam sve trofeje", istakao je Čileanac.

Vidal je imao žestoke komentare i nakon utakmice četvrtfinala prošle sezone kada je Real izbacio Juventus u kontroverznom meču i tada je igrače madridskog tima nazvao pacovima.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.