Šta će reći navijači? Real sve dogovorio sa tragičarom Crvene furije

Iago Aspas kao alternativa za Rodriga Morena

Šta će reći navijači? Real sve dogovorio sa tragičarom Crvene furije

Real Madrid je ovog ljeta ostao bez svog najboljeg igrača, Cristiana Ronalda, a navijači Kraljeva još uvijek čekaju na velika pojačanja svog kluba.

Navodno Real već ima postignut dogovor sa igračem koji iza sebe ima sjajnu sezonu, ali koji će teško zadovoljiti apetite navijača kraljevskog kluba. Riječ je o fudbaleru Celte Iagu Aspasu.

Primarna meta Reala u ofanzivnoj liniji je Valencijin Rodrigo Moreno (otkupna klauzula oko 120 miliona eura), ali ukoliko propadne ovaj transfer na Santiago Bernabeu već imaju jeftiniju alternativu u liku Iaga Aspasa.

Navodno je Real spreman isplatiti njegovu otkupnu klauzulu od 40 miliona eura, ukoliko Rodrigo ipak ne krene put Santiago Bernabeua.

Inače, Iago Aspas je svoj fudbalski put počeo upravo u Celti, a 2013. godine je transferom u Liverpool pokušao napraviti iskorak u karijeri, ali se nije proslavio na Anfieldu. Potom je uslijedila epizoda u Sevilli, gdje se Aspas također nije najbolje snašao. Ipak, on se vratio u Celtu na ljeto 2015. godine i od tada je ponovo počeo pružati sjajne partije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očigledno su njegove izvedbe bile dovoljno dobre da privuku interes Reala, a ostaje da se vidi da li će 31-godišnji Aspas zaista obući dres slavnog kluba.

Podsjetimo, Aspas je bio jedan od tragičara Španije na minulom Mundijalu u Rusiji. Naime, Aspas je promašio penal koji je mogao ostaviti Crvenu furiju u igri za četvrtfinale, u penal seriji protiv reprezentacije domaćina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi