(Foto: EPA)

Sin Zinedinea Zidanea donio odluku

Našao je novi klub: Luca Zidane napušta Real Madrid

Midhat Šljivak

Francuski golman Luca Zidane (20) napustiće Real Madrid.

Ovaj 20-godišnji čuvar mreže jedan je od petorice golmana kojima raspolažu Kraljevi u ovom trenutku i izvjesno je da će barem dvojica potražiti novi klub.

Luca Zidane je prvi koji odlazi. Sin legendarnog Zinedinea Zidanea našao je novi klub i do kraja prelaznog roka postaće član drugoligaša Elchea.

Tako mladi golman napušta Real u kojem je proveo kompletnu karijeru, ali je nastupio u samo jednom meču. Debitovao je kod oca u prošloj sezoni u meču La Lige protiv Villarreala (2:2).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Elche je njegova nova destinacija i u ovom klubu će sasvim sigurno imati priliku da pokaže šta zna.

Nakon Zidanea u rosteru Reala ostaće još četiri golmana. Thibaut Courtois i Keylor Navas će se boriti za "jedinicu", dok će klub napustiti mladi Ukrajinac Andriy Lunin ili iskusni španski golman Kiko Casilla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.