Realovo pojačanje od 45 miliona eura će igrati, ali u trećoj ligi

Vinicius Junior će igrati za Real Madrid B

Realovo pojačanje od 45 miliona eura će igrati, ali u trećoj ligi

Nakon mnogo špekulacija poznat je plan čelnika Real Madrida za igrača koji se ovog ljeta konačno pridružio ekipi - Viniciusa Juniora.

Transfer Brazilca Viniciusa Juniora iz Flamenga vrijedan 45 miliona eura je dogovoren još prošlog ljeta, ali se čekalo da ovaj "wunderkind" napuni 18 godina kako bi on i zvanično bio realizovan.

Špekulisalo da li će se on odmah priključiti prvom timu, a ako je vjerovati informacijama koje su plasirane u emisiji Jugones na jednoj španskoj TV stanici, trener Lopetegui smatra da Vinicius još nije "zreo" za njegovu ekipu.

Tako će Vinicius Junior trenirati sa prvim timom, ali će ove sezone igrati za Real Madrid B (Castilla) pod trenerskom palicom legende Kraljeva Santiaga Solarija.

Talentovani Brazilac će dakle svoju evropsku avanturu početi u trećem rangu španskog fudbala, a čelnici Kraljeva i Lopetegui će odlučiti kada će biti prekomandovan u prvi tim.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi