Premier liga

Arsenal preokretom do prve pobjede, na Otoku "sijevali" crveni kartoni

Edmir Škorić
Teme:

Dosta uzbuđenja viđeno je u današnjim mečevima trećeg kola engleske Premier lige.

Arsenal je preokretom došao do pobjede nad West Hamom (3:1). Gosti su poveli preko Arnautovića u 25. minuti, ali je samo pet minuta kasnije Monreal izjednačio na 1:1.

U nastavku meča Arsenal autogolom Diopa dolazi do vodstva i pobjede, prve u ovoj sezoni nakon dva poraza. Istu je ovjerio Welbeck golom u nadoknadi na asitenciju Bellerina.

U susretu Bournemoutha i Evertona bilo je 2:2 uz dva isključena, po jedno na obje strane. Richarlison je napravio glupost u 41. minuti i dobio je direktan crveni karton, ali je u nastavku i sa igračem manje gostujući tim poveo 2:0. Walcott i Keane su bili strijelci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Potom je Smith isključen kod Bournemoutha, ali tim Asmira Begovića golovima Kinga u 75. i Akea u 79. minuti vraća domaćina u život i donosi mu bod.

Mreže su mirovale u duelu Huddersfielda i Cardiffa, dok je Leicester preokretom savladao Southampton s 2:1. Na oba ta meča po jedno isključenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.