Premiership, 3. kolo

Božija pravda na St. James Parku: Chelsea slavio, Yedlin u centru pažnje

Fudbaleri Chelseaja slavili su pobjedu danas na St. James Parku protiv Newcastle Uniteda sa 2:1 u okviru 3. kola Premiershipa.

Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je u prilično dosadnom fudbalu, a vrijedi istaći tek dvije solidne šanse za Chelsea preko Hazarda i Pedra te jednu za domaće preko Rondona. Ipak, nakon prvog dijela susreta nije bilo golova.

U nastavku meča se igrao vrlo sličan fudbal. Chelsea je dominirao i imao posjed lopte, ali većih prilika nije bilo do pred sami kraj. Tada je nastao pravi šou.

Prvo je Chelsea poveo iz penala u 76. minuti. Alonso se izborio za penal, a Hazard je bio precizan za vodstvo svog tima. Ipak, samo sedam minuta kasnije domaći su došli do izjednačenja. Yedlin je uzeo jednu loptu ispred Girouda i to tako što ga je udario laktom u glavu, a kasnije je ubacio do Joselua koji je pogodio za izjednačenje.

Ipak, pravda je u ovom slučaju bila vrlo brza jer je Yedlin nakon samo četiri minute postigao autogol. Alonso je šutirao, a fudbaler Newcastlea skrenuo loptu iza leđa svog golmana za konačan rezultzat meča.

Chelsea je, uz Liverpool i Watford, jedina ekipa koja ima maksimalan učinak nakon tri kola Premiershipa, dok je Newcastle na 16. poziciji sa samo jednim bodom poslije tri meča.

Premiership, 3. kolo:

Newcastle - Chelsea 1:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.