Sarri vjeruje da je rad jedina ispravna stvar: Još nisam imao slobodan dan

Već 40 dana marljivo radi u Londonu

Sarri vjeruje da je rad jedina ispravna stvar: Još nisam imao slobodan dan

Edmir Škorić

Sarri je ovog ljeta preuzeo Chelsea i marljivo radi da donese rezultate londonskom klubu, pa je stoga propustio da uzme koji dan slobodnog vremena.

Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri kaže da nije još uvijek imao slobodan dan.

Požalio se na to novinarima prije utakmice protiv Newcastlea koja se igra danas u 17 sati.

"Samo sam jedan dan boravio u Londonu za ovih 40 dana. Nakon meča s Arsenalom, ostao sam u Londonu u dugoj šetnji u centru grada i vidio sam mnogo ljudi iz Napulja. Ali ne mogu da se isključim, nikada. Uvijek razmišljam o mom timu ili meču ili onom meču koji tek slijedi. To je neki moj način rada u nogometu", rekao je Sarri.

Potom je rekao da nije lako unijeti svoju filozofiju i da treba vremena da igrači shvate njegove ideje.

"Nije lako ako igraču od 28 godina govorite šta da radi. On je godinama radio jedno, sada mu vi govorite da mora nešto drugi da uradi. Ali ok, ovdje u Chelseaju imam zaista inteligentne igrače, može to sve brže da ide. Vjerujem da će svi na kraju da ukapiraju ono što im govorim", ističe Sarri.

Da li će njegov nogomet da se dopadne Romanu Abramoviču i navijačima Chelseaja?

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne znam, ja sam došao da im ponudim nešto novo, nešto što sam gradio. Ne bi me vjerovatno zvali prije 40 dana, a da nisu željeli da gledaju moj nogomet. Nije lako, ali moram da pokušam", zaključio je Italijan.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi