Giroud je mogao ostati bez zuba, ali...

Englezi, uvedite VAR! Suci opljačkali Chelsea na St. James Parku

Chelsea je danas na St. James Parku savladao Newcastle sa 2:1, čime je na kraju u potpunosti zadovoljena pravda. Ipak, lako je moglo biti i drugačije...

Plavci su od prve minute dominirali terenom, imali mnogo prilika ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Poveo je Chelsea tek u 76. minuti i to golom Hazarda sa bijele tačke, da bi u 83. Newcastle stigao do poravnanja preko Joselua.

Ipak, ono što je prethodilo golu španskog napadača je i više nego očit prekršaj Yedlina nad Giroudom, koji je dobio lakat u lice. Sve se odvijalo na metar od linijskog suca, koji je ostao nijem iako je jednostavno morao reagovati.

Za englesku ligu kažu da ima sve, osim dobrog suđenja i moglo bi se reći da je to zaista tako. Mnogo toga govori i podatak da niti jedan engleski sudac nije bio učesnik Mundijala u Rusiji, što se nikada ranije nije dogodilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Englezi nisu uveli VAR tehnologiju u Premier ligu, ali bilo bi veliko čudo da tako bude i naredne sezone. Jučer je City primio gol rukom, danas je opljačkan i Chelsea, a ko zna šta će se sve izdešavati do kraja sezone. Tek je treće kolo...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.