Božija pravda na St. James Parku: Chelsea slavio, Yedlin u centru pažnje

Premiership, 3. kolo

Božija pravda na St. James Parku: Chelsea slavio, Yedlin u centru pažnje

Fudbaleri Chelseaja slavili su pobjedu danas na St. James Parku protiv Newcastle Uniteda sa 2:1 u okviru 3. kola Premiershipa.

Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je u prilično dosadnom fudbalu, a vrijedi istaći tek dvije solidne šanse za Chelsea preko Hazarda i Pedra te jednu za domaće preko Rondona. Ipak, nakon prvog dijela susreta nije bilo golova.

U nastavku meča se igrao vrlo sličan fudbal. Chelsea je dominirao i imao posjed lopte, ali većih prilika nije bilo do pred sami kraj. Tada je nastao pravi šou.

Prvo je Chelsea poveo iz penala u 76. minuti. Alonso se izborio za penal, a Hazard je bio precizan za vodstvo svog tima. Ipak, samo sedam minuta kasnije domaći su došli do izjednačenja. Yedlin je uzeo jednu loptu ispred Girouda i to tako što ga je udario laktom u glavu, a kasnije je ubacio do Joselua koji je pogodio za izjednačenje.

Ipak, pravda je u ovom slučaju bila vrlo brza jer je Yedlin nakon samo četiri minute postigao autogol. Alonso je šutirao, a fudbaler Newcastlea skrenuo loptu iza leđa svog golmana za konačan rezultzat meča.

Chelsea je, uz Liverpool i Watford, jedina ekipa koja ima maksimalan učinak nakon tri kola Premiershipa, dok je Newcastle na 16. poziciji sa samo jednim bodom poslije tri meča.

Premiership, 3. kolo:

Newcastle - Chelsea 1:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzo
Jb vas bože pravde
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije