Chelsea bio potpuno dominantan

Pa, čemu se Newcastle nadao: Podatak o posjedu lopte je poražavajući

Chelsea je danas pobijedio u gostima Newcastle United sa 2:1, a domaća publika ima veliku razlog da bude nezadovoljna obzirom da su njihovi fudbaleri nadigrani u svim segmentima fudbalske igre.

Chelsea je uputio više udaraca prema golu, u okviru gola, imao je više kornera, a podatak koji posebno 'pada za oko' je posjed lopte.

Plavci iz Londona su na kraju susreta imali posjed od 81 posto, dok je Newcastle ostao na samo 19 što samo potvrđuje koliko je Chelsea bio dominantan. Inače, u pojedinim trenucima brojka posjeda je išla i preko 90 posto na stranu Chelseaja, pa domaći svakako nisu imali ni čemu da se nadaju sa takvim pristupom.

Spoemenut ćemo i to da Chelsea nakon ove pobjede ima maksimalnih devet bodova, dok je Newcastle ostao na 16. poziciji sa samo jednim osvojenim bodom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.