Strašan meč i veliki povratak Rimljana

Spektakl na Olimpicu: Roma i Atalanta pokazali zašto treba pratiti Seriju A!

Seria A možda nije najjača liga u Evropi, ali da je zanimljiva - jeste i to izuzetno. Bolji dokaz od večerašnje utakmice Rome i Atalante ne postoji.

Gledali smo izuzetan meč, koji je od samog početka bio spektakularan. Igrao se 2. minut kada je Javier Pastore majstorski, petom pogodio za rano vodstvo Rome i malo ko bi rekao da će to biti sve od domaćeg tima za prvo poluvrijeme.

Uslijedila je dominacija Atalante, koja je večeras igrala gotovo u drugom sastavu bez Gomeza, De Roona, Berishe... Gosti su zaigrali nevjerovatno, a do izjednačenja stigli u 19. minuti golom Castagnea. Već u 22., potpuni preokret Atalante koja dolazi do vodstva golom Rigonija nakon sjajne asistencije Zapate.

Roma je bila na koljenima kada je isti igrač u 38. minuti zabio za 3:1, a osim toga je gostujući tim propustio još nekoliko prilika i za ubjedljivije vodstvo.

Domaći su izgledali razbijeno, ali je u drugom poluvremenu uslijedio veliki povratak, više mentalni nego rezultatski. Kao da je na teren istrčalo drugih 11 igrača, a nagrada za bolju igru stigla je u 60. minuti kada je Florenzi zabio za 2:3 nako nasistencije Džeke.

Roma je napadala, a svoju inicijativu krunisala u 82. minuti kada je Manolas pogodio za poravnanje. Nakon toga, domaći su propustili još dvije-tri izuzetne šanse i za potpuni preokret, pa je na kraju ostalo 3:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.