Imaju ogromne planove

Trećeligaš Ibiza nakon Borriella dovodi još jedno veliko pojačanje

Endin Čaušević

Iskusni italijanski fudbaler Marco Borriello napustio je SPAL nakon svađe s predsjednikom kluba i odlučio je karijeru nastaviti u dresu španskog trećeligaša.

Borriello je prije nekoliko dana potpisao ugovor s Ibizom koja se takmiči u trećem rangu španskog fudbala što je šokiralo javnost u Italiji. Ovaj napadač imao je nekoliko ponuda od klubova iz Serije A, ali ih je odbio i odlučio se da potpiše s Ibizom ugovor do kraja sezone.

Na predstavljanju Borriello je izjavio da jednostavno nije mogao odbiti ponudu kluba koji se nalazi na prelijepom otoku. Ipak, zaintrigirao je medije izjavom da u klub dolazi još jedan proslavljeni italijanski fudbaler, a mnogi vjeruju da se radi o Antoniju Cassanu koji je već dvije godine bez kluba.

"Imam predivne uspomene iz italijanskog fudbala gdje sam igrao za mnoge klubove i ispisao historiju. Sada želim ispisati historiju u španskom fudbalu. Imao sam ponude iz Serije A i B, ali onda je došla ponuda Ibize i jednostavno sam osjetio da je to pravi potez. Prije deset godina kupio sam kuću ovdje i to je moj dom. Poslije treninga možeš otići u more da se kupaš, ali nisam zbog toga došao. Klub ima velike ambicije i čast mi je što sam tu. Dolazi još jedan Italijan, vrhunski igrač. Ali to je sada tajna za sve", rekao je Borriello.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.