Foto: Printscreen/Facebook/Amir Kazazić

Mostarci na nogama

Zagrijavanje je već počelo, euforija u Mostaru pred derbi sa Olimpikom

Velež je sjajno ušao u novu sezonu Prve lige FBiH i u prva tri kola je upisao isto toliko pobjeda, a sada je pred Rođenima derbi protiv, vjerovatno, glavnog konkurenta u utrci za Premijer ligu.

Naime, u Mostar u subotu stiže Olimpik. U Mostaru je očigledno već počelo zaigrijavanje pred ovaj derbi, a čini se da među navijačima Veleža već godinama nije vladala ovakva atmosfera pred jednu utakmicu.

Tako su navijači Veleža večeras u koloni od oko 100 automobila krenuli u vožnju po Mostaru kako bi dodatno podigli atmosferu pred susret sa Olimpikom i na svoj način pozvali sve na stadion.

I maskota Veleža, "Brato", je dobio svoje službeno prevozno sredstvo - popularnog Fiću. Automobil je kupio FK Velež, dok su na restauraciji radili članovi UGMR.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, susret Veleža i Olimpika je na rasporedu u subotu u 16:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.