Mostar na nogama: Enver Marić posjetio Rođene pred derbi s Olimpikom

Legenda Veleža

Mostar na nogama: Enver Marić posjetio Rođene pred derbi s Olimpikom

Nakon što su preživjeli euforiju u Bihaću, fudbaleri Veleža odigrat će još jednu značajnu utakmicu koja se iščekuje sa velikim zanimanjem. Ovoga puta na stadion Rođeni dolazi glavni Veležov konkurent u borbi za plasman u Premijer ligu.

Treningu Veleža prisustvovao je legendarni mostarski golman Enver Marić koji je prije početka igračima prenio svoja bogata iskustva i o fudbalu i o životu. Prema riječima trenera Ibre Rahimića ekipi je sada najpotrebnije da mentalno bude spremna, budući da će sve ekipe poseban motiv ove sezone imati baš protiv Veleža.

"U toku sedmice pokušali smo igračima objasniti da shvate da je utakmica s Olimpikom možda i najbitnija, kao jedna vrsta prekretnice, da znamo da li nastavimo seriju. Treba nam dobra atmosfera, jer Olimpik nam je glavni konkurent", kazao je Rahimić i dodao da nije bio zadovoljan s početnom fazom utakmice u Bihaću, u kojoj je Velež savladao Jedinstvo 3:1.

"Malo su se igrači prepali atmosfere, publike na stadionu... Nisam bio zadovoljan kako smo odigrali prvo poluvrijeme, ali smo imali aktivan rezultat koji nam je davao nadu da u drugom možemo nešto napraviti. Drugo poluvrijeme smo odigrali odlično, igrači su pokazali da imaju kvalitet, samo trebamo izvući pouke. Ova ekipa može još ići naprijed jer prva poluvremena ne igramo dobro. Zadovoljan sam samo drugim poluvremenimja u Čapljini i Bihaću, ostalim nisam", kazao je Rahimić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
MARA LEGENDO
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi