Nova tehnologija na terenima širom Engleske već nakon pauze

VAR stiže i u Premier ligu!

Nova video tehnologija koja pomaže sudijama u donošenju ispravnih odluka (VAR) se već ustalila u nekim nacionalnim prvenstvima, dok je ove godine debitovala i na Mundijalu.

Ipak, VAR i dalje izaziva dosta kontroverzi, ali su Englezi "popustili" i odlučili dati šansu novoj tehnologiji i to skorije nego što se moglo očekivati.

Nova sezona Premier lige je počela, došlo se i do prve reprezentativne pauze, a već nakon završetka iste možemo očekivati VAR na terenima širom Engleske.

Naime, VAR će nakon 15. septembra biti korišten na 15 utakmice Premier lige, a nakon ovog "probnog perioda" čelnici elitnog ranga engleskog fudbala će odlučiti da li će nova tehnologija i zvanično postati dijelom Premier lige.

VAR je već testiran u Engleskoj, u kup takmičenjima, ali tek sada su i čelnici Premier lige odlučili dati šansu novoj tehnologiji. Inače, VAR je već uveden u španskoj La Ligi, Seriji A i Bundesligi.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti