)
Pereira: Lukaku me nagovarao, ali moj odabir reprezentacije se zna

Odlučio se za Brazil

Pereira: Lukaku me nagovarao, ali moj odabir reprezentacije se zna

Edmir Škorić

Andres Pereira je otkrio kako ga je saigrač iz Manchester Uniteda Romelu Lukaku pokušavao nagovoriti da promijeni reprezentaciju.

Dvadesetdvogodišnji Pereira je rođen u Belgiji i igrao je za mlađe uzraste Đavola, ali je onda odlučio da zaigra za Brazil, odakle je njegov otac Marcos, koji je također u karijeri nastupao u Belgiji.

Pereira je igrao za U-23 reprezentaciju Brazila, a zaigrao je i za seniore u prijateljskim mečevima protiv SAD-a i El Salvadora.

"Lukaku je pokušao da me ubijedi. Redovno mi je govorio da moram da igram za Belgiju. Nije isto, drugačije je igrati za Belgiju, a igrajući za Brazil se osjećam kao kod kuće", poručio je Pereirea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A njegov Brazil je tokom Mundijala ispao upravo od Belgije u četvrtfinalu.

"Bio sam tada u Belgiji i bilo mi je jako teško zbog tog poraza. Ja sam bio ljut, drugi su mi se smijali. Izašao sam iz sobe nakon što smo izgubili", dodao je Pereira.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi