"Umalo sam izgubio nogu, razmišljao sam o završetku karijere"
Shaw je nakon dosta problema uspio da se izbori za mjesto u prvom timu kod Josea Mourinha i sada je neizostavni član početnog sastava Uniteda (Foto: EPA)

Luke Shaw priznao

"Umalo sam izgubio nogu, razmišljao sam o završetku karijere"

Midhat Šljivak

Fudbaler Manchester Uniteda Luke Shaw doživio je prije tri godine težak lom noge na utakmici protiv PSV Eindhovena.

Defanzivac Crvenih đavola je stradao nakon duela sa Hectorom Morenom, a doživio je dvostruki prelom i za povratak fudbalu mu je trebala godina dana.

Shaw je za engleske medije otkrio kako mu je karijera nakon ove povrede dovedena u pitanje. Čak je mogao izgubiti nogu jer mu je zbog težine preloma prijetila amputacija.

"Bio sam blizu da izgubim nogu. Nisam to znao u početku već sam saznao od doktora šest mjeseci nakon povrede", rekao je Shaw, te je dodao:

"Kada se desila povreda, željeli su me odmah transportovati u Englesku. Da su to učinili, vjerovatno bih izgubio nogu zbog krvnih ugrušaka. Imam dva dodatna ožiljka na nozi gdje su me morali sjeći kako bi riješili problem ugrušaka", istakao je fudbaler Uniteda.

Danas Shaw igra zaista odlično u dresu tima sa Old Trafforda. Jedan je od boljih igrača tima i osjeća se dobro.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osjećam se jako. Noga je onakva kakva je bila prije loma, ali lagao bih kada bih rekao da nisam razmišljao o prekidu karijere. Imao sam tešku povredu, prolazio sam kroz teške trenutke i pauza je bila zaista ogroma. Zbog loma nisam mogao raditi ništa drugo i bio sam frustriran. Ipak, porodica i prijatelji su mi pomogli da prođem kroz sve i sada želim osvajati trofeje, igrati velike utakmice i želim postati kao jedan od najboljih defanzivaca svijeta", rekao je Shaw.

Lijevi bek Uniteda je početkom ove sezone postigao i prvi gol za klub na utakmici protiv Leicestera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi