Nekada jedan od najtalentovanijih igrača svijeta

Sjećate li se Roystona Drenthea? Kosu više nema, ali je napokon postigao gol...

Nekada je važio za jednog od najtelentovanijih igrača Evrope i svijeta, ali Royston Drenthe već godinama živi i igra fudbal u "anonimnosti".

Royston Drenthe je kao 20-godišnja, 2007. godine stigao u Real Madrid iz Feyenoorda. Kraljevi su tada platili 14 miliona eura za supertalentovanog krilnog veznog fudbalera, ali on nikada nije pokazao svoj puni potencijal.

Slao ga je Real na posudbe u Hercules i Everton, ali ništa nije pomoglo. Nakon pola godine bez kluba 2012. je Drenthe otišao u rusku Alaniju, da bi iz Rusije kao slobodan igrač stigao u Reading.

Uslijedila je posudba u Sheffield, a 2015. godine i napuštanje Readinga. Nakon turskog Erciyesspora i Baniyasa u Ujedinjenim Arapskim Emirtima 2016. godine ponovo ostaje bez kluba, a tada pravi i prekid u svojoj karijeri. Ipak, nakon godinu i po se vratio fudbalu, igrajući za holandski Xerxes, da bi ovog ljeta potpisao za Spartu iz Rotterdama.

Royston Drenthe tako danas igra u Drugoj diviziji Holandije, a jučer je uspio postići i prvi gol u Holandiji u karijeri.

Naime, Drenthe je u pobjedi Sparte nad FC Eindhovenom u 4. kolu od 2:0 postigao prvi gol svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Čini se da je u Drenthe u 31. godini odlučio pokazati da nije uzalud svojevremeno proglašavan za velikog talenta, s obzirom da je konačno postao standardni prvotimac jednog kluba, a konačno je uspio i postići gol u domovini.

Danas Royston Drenthe izgleda potpuno drugačije bez svoje duge kose, ali možda mu upravo nova "frizura" donosi sreću...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti