Svaka ti čast, golmane! Pogledajte odbranu o kojoj će se pričati

Jannik Huth se proslavio

Svaka ti čast, golmane! Pogledajte odbranu o kojoj će se pričati

Vjerovatno su rijetki od vas čuli za Jannika Hutha, 23-godišnjeg njemačkog golmana koji trenutno brani za Spartu iz Rotterdama.

Huth je standardni čuvar mreže ovog holandskog prvoligaša, a u centar pažnje je dospio zahvaljujući sjajnim intervencijama na utakmici protiv Zwollea.

Iako je njegov tim poražen sa 2:0, Huth je bio prvo ime utakmice zbog nevjerovatne odbrane nogom, kada je doslovno zaustavio loptu na samoj gol liniji. Nijemac je bio na leđima, a ovo je bukvalno bio jedini način da odbrani ovaj šut i uspio je u tome.

Inače, Jannik Huth ima i bundesligaško iskustvo s obzirom da je prošle godine branio na sedam utakmica za Mainz u njemačkoj eliti.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi