Nevjerovatni Drenthe nasmijao svijet: Za himnu Reala mislio da je himna Barcelone

Najgore što se pokušao opravdati

Nevjerovatni Drenthe nasmijao svijet: Za himnu Reala mislio da je himna Barcelone

E. Čaušević

Holandski fudbaler Royston Drenthe smatra se za jedan od najvećih promašaja transfer politike u historiji Real Madrida.

Drenthe je u Real stigao 2007. godine iz Feyenoorda i na Santiago Bernabeu zadržao se čak pet godina. Ovaj Holanđanin je imao dosta prostora za igru kada je tek došao u klub, ali vremenom je njegova minutaža bila sve manja. Kraljevi su gla slali na posudbe u Hercules i Everton, a 2012. godine prodali napustio je klub.

Iako danas ima tek 31 godinu Drenthe je već dvije godine u penziji. Nekadašnji igrač Real Madrida gostovao je u jednoj emisiji na holandskom radiju gdje se obrukao kao niko. Voditelj mu je pustio himnu Real Madrida jer je bio siguran da će Drenthe prepoznati pjesmu na prvu, ali to se nije desilo.

Da stvar bude još gora nakon što ga je voditelj pitao kako se ne sjeća ove pjesme Drenthe se "ukopao" još više svojim nevjerovatnim odgovorom: "Mislim da ne želim prepoznati melodiju i pjesmu jer je to himna Barcelone", kao iz topa je rekao Drenthe nakon čega je nastao haos u studiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Voditelj mu je potom rekao da je to himna Real Madrida i Drenthe je ostao bez teksta. Pokušao je kasnije malo da se "izvadi" jer je rekao da nije mogao prepoznati himnu Kraljeva jer nikada za svojih pet godina u ovom klubu nije čuo baš taj dio pjesme.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi